Как точно да изберем подарък за детенце?

Където има малчугани точно там се заражда и необходимостта от колоритни и красиви сувенири, за да ги зарадват и изненадат без значение става ли въпрос за рожден ден, имен ден, Коледа, деня на детето или друго. Предвид изобилния подбор от стока, предлагащи се в детските интернет магазини решаването отнема време и иска определено проучване.


Възрастта на детето е голям фактор с намирането на най-подходящ подарък и е много важно да се знае какви точно са всекидневните им дейности и кои точно подробности предизвикват интересът им в различните моменти на развитието им.

Дарове за по-големите малчугани – седем-четиринадесет години


Учебното заведение – разбира се това е мястото, където се оформят индивидуалните и общите интереси на малчуганите.


Децата са навън от дома си и се намират в по-голям социален кръг, като пряко и непряко си влияят. В училищната среда децата се сдобиват някаква самостоятелност и образуват своите собствени лични интереси и предпочитания. В този конкретен етап бихте могли да изберете подарък за детето по два критерия: Точно какви дейности допадат на малчуганът? Какво реално се предпочита от болшинството малчугани? При 2-рия случай най-често става въпрос за артикули от реклами.

Точно преди училище


Предучилищните занимания готвят детенцето за преминаването от забавленията към задълженията. В този момент децата придобиват умения и опитност, прилагащи се в по-сложни игри – игри с конкретни и умни отговори, играчки с управление от разстояние, игри за конзоли, сложни загадки и конструктори.

Подаръци за малки дечица

В годините между три и пет дечицата освен, че копират абсолютно всички дейности на татко и мама, те изграждат и свои собствени сюжети. Тези са така казаните игри с ролеви характер, където те са изобретатели и участници на разнообразни състояния от света, който ни заобикаля. Най-харесваните подаръци за деца в годините между три и пет са конструкури и мозайки, книжки за рисуване и оцветяване, пластелин и други от подобен тип. Подобен тип подаръци разрешават на дечицата да подобряват своите собствени творчески умения докато се развличат.

Хубави подаръци до възраст на 3 години

От 12 месеца до 3 год. децата активно разузнават средата, която ги заобикаля, именно като разглобяват, бутат, пренасят и дърпат всичко, попаднало им в ръцете. Най-безопасни за играене са дървените играчки примерно кубове, строителни конструктори с огромни части, нанизващи се играчки (низанки), влакчета и игри за дърпане и бутане, мозайки за малки деца и други подобни. Много важно е да вземете игри, като ще провокират и развият въображението на дечицата.

Сувенири за бебета

При бебчетата е необходимо игрите да подобряват координацията между очи и ръце, умение за разпознаване, слух и други. Най-подходящи за настоящата цел и най-привлекателни са музикални играчки, плюшени играчки и дрънкалки, наподобяващи животни. Бебетата пробват абсолютно всичко на вкус и е много важно играчките да не съдържат дребни компоненти, които е възможно да глътнат.

Виж Още: дървени играчки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *